A cserkészek értékrendjének fontos része, hogy igyekeznek mindig jobbá tenni azt a környezetet, ahol élnek, tevékenykednek.”

Tájékoztatás, tájékozódás

Elindítottuk Facebook oldalunkat, ahol a Nagykovácsi kastélypark jövőjével kapcsolatos információkat osztjuk meg. Kérjük, kövessék figyelemmel az oldalt, sok hasznos információt osztunk meg a tervezéssel kapcsolatban.

Közösségi egyeztetési felületek

Valódi nyitottságra és párbeszédre törekszünk, ahogy tettük eddig is. A kastélypark tulajdonosa a Magyar Cserkészszövetség, ezért a témában szeretnénk valódi párbeszédet teremteni, amelynek részese minden érdekelt fél. Ennek két fő és új elemét az alábbiakban foglaljuk össze.

Kastélypark Fórum


A Kastélypark Fórum keretein belül a Kerekasztal egyeztetésekkel folyamatosan, illetve azt követően széles körű tájékoztatást szeretnénk nyújtani minden helyi lakosnak és a parkkal közvetlenül érintett utcák lakosai számára az elképzelésekről, tervekről, de nyitottak vagyunk az új ötletek, koncepciók befogadására is, hogy azokat meghallgatva beépítésre tudjanak kerülni a tervezett új tervezési programba.

Hogyan tevődik össze a fórum? A Fórumon bárki részt vehet, nincs a Kerekasztalhoz hasonló létszámbeli korlát. Az ezzel kapcsolatos időpontok ezen az oldalon is feltüntetésre fognak kerülni, így minden érdeklődő időben és hiteles forrásból értesülhet ezen eseményekről.

A következő találkozó időpontja: 2021. december 9., csütörtök, 17:30-20:00
Részletes meghívó az alábbi linken.

A fórum hibrid formában kerül megrendezésre, azaz személyes jelenléttel és online is lehet csatlakozni. Az online résztvevők az alábbi űrlapon megadott emailcímre kapnak értesítést a csatlakozás módjáról. Jelentkezési határidő: 2021. december 9., 12:30

Az online csatlakozás feltételei: számítógép/mobiltelefon, szélessávú internetelérés, hangfal, mikrofon, legfrisseb változatú böngésző (javasolt: Chrome). A használt platform a Google Meet lesz.
Kérünk minden online résztvevőt a mikrofonjának elnémítására és csak a hozzászólásának idejére való bekapcsolásra. Az online résztvevők a programban található “jelentkezés” gombra kattintva jelezhetik majd hozzászólási igényüket és a jelentkezés sorrendjét figyelembe véve tudnak majd hozzászólni, kérdezni.Milyen elvek mentén kerül megrendezésre a Fórum? Minden helyi lakost szeretettel várunk kérdéseivel, felvetéseivel.

Kastélypark Kerekasztal


A Kastélypark Kerekasztal köré várjuk azokat a szervezeteket, akik aktívan szeretnének bekapcsolódni a tervezési folyamatba. Az asztaltársaság tagjai a következő érdekképviseleti – képviseleti szereplőkből állnak:
– Képviselőtestület tagjai
– Polgármesteri Hivatal (Önkormányzat) hivatalból érintett tagjai
– Helyi, bejegyzett (és a témában releváns) civil szervezetek tagjai
– A beruházást kezelő Lechner Ödön Ingatlanfejlesztési projekt tagjai
– A tulajdonos, Magyar Cserkészszövetség képviselői

Hogyan tevődik össze a asztaltársaság? Minden civil csoport minimum 1, maximum 3 állandó tagot jelölhet. Minden közös időpontkeresés alapján megtartott ülésen kizárólag az eredetileg megjelölt állandó tagok közül maximum két fő vehet részt. Az egy csoportban lévő állandó tagok az egyes megbeszéléseken elhangzottakat közvetlenül egymás között és természetesen az általuk képviselt csoport tagjaival megbeszélik, így bármely állandó tag akadályoztatása esetén a három fő közül bármely személy megfelelően tudja képviselni az adott csoport véleményét, meglátásait.
Ha egy személy több csoportnak is tagja, úgy tisztázni szükséges, hogy mely csoport képviseletét látja el (egy személy több csoportot nem képviselhet). Kettő, vagy több csoport, civil szervezet viszont jelezheti, ha egyébként szorosan együttdolgoznak és így nem kívánnak egyenként tagokat küldeni, hanem közösen nevezik meg a minimum 1, maximum 3 képviselőjüket. (A hatékonyság érdekében javasoljuk is az ilyen jellegű szoros együttműködéseket.)
Az érdekelt, helyi, bejegyzett civil szervezetek tagjai az alábbi űrlapon keresztül jelezhetik részvételi szándékukat 2021. július 15-ig.

Milyen elvek mentén dolgozik az asztaltársaság? Közösen megállapított időpontokban találkoznak és ott egyeztetéseket folytatnak a kastélypark jövőjével kapcsolatban. A találkozókon jegyzőkönyv készül. A kerekasztal nem döntéshozó szerv, hanem alapvető célja a helyi igények közvetítése és a megfelelő kompromisszumok létrehozása, megvitatása.