A tervezési helyszín Nagykovácsi nagyközségben található. Nagykovácsi a Budai-hegységben található, Pest megye egyik legmagosabban fekvő települése. Északon a Zsíros-hegy, a Nagy-Szénás és a Kutya-hegy, nyugaton a Széna-hegy, délen a Nagy-Kopasz, keleten a Remete-hegy és a Kerek-hegy veszi körbe. Az egész falut a Budai Tájvédelmi Körzet határolja. A település határában ered az Ördögárok patak is, mely a tervezési helyszínt is határolja.

A település lélekszáma jelenleg közel 8000 ezer fő. Budapest közkedvelt agglomerációs települése, számos értelmiségi és művész ember is lakóhelyének választotta. Nagykovácsi zsákfalu,  egyetlen úton lehet gépjárművel megközelíteni, a 11104 jelű bekötő úton.

A település kapujában helyezkedik el a festői Teleki-Tisza-kastély, melynek telke a 307 hrsz-ú ingatlan, melyet a 919/1 hrsz-ú ingatlan egészít ki. A Lechner Projektet erre a két nagykovácsi telekre terjed ki a településen. Mindkét ingatlan műemléki környezet, településképi szempontból meghatározó terület, helyi jelentőségű védett terület, valamint a település egyik turisztikai célpontja.